MUP demantuje navode Tepić: Dahlan nije na poternici 1Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su „apsolutno netačne tvrdnje predstavnice Saveza za Srbiju Marinike Tepić da se Mohamed Dahlan nalazi na poternici Interpola“.

U sistemu ove međunarodne policijske organizacije za ovim licem nikada nije bila raspisana poternica, niti se trenutno potražuje putem Interpola, navedeno je u saopštenju.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2013. godine, kada je bio ministar odbrane, posredovao u „državnom ugovaranju trgovine oružjem sa Libijom“ i upitala ga „zbog čijih interesa“ su stradali službenici Ambasade Srbije u toj zemlji Slađana Stanković i Jovica Stepić, i ambasador Olivera Potežica koji su ubijeni 2015, odnosno 2017. godine.

Ona je izrazila očekivanje da se Vučić „ovoga puta, neće zavlačiti u mišju rupu“ i da „neće poturati stranačke koleginice da odgovaraju umesto njega“ kao u slučaju pitanja koje mu je postavila prošle nedelje u vezi „saradnje sa Mohamedom Dahlanom, čovekom sa Interpolove poternice“ i njegovim saradnikom Adhamom Abo Madalalom, koji su po njenim rečima, „posredovali u najštetnijim ugovorima za Srbiju u vezi UAE, ne samo kada je reč o Er Srbiji, Beogradu na vodi, već i u vezi organizovane trgovine oružjem“.

Upitana zašto poternice za Dahlanom nema na sajtu Interpola, ona je kazala da su postoji šest vrsta poternica, a da su javnosti dostupne samo crvene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari