MUP Srbije najvažniji partner Ministarstva javne bezbednosti Kine u centralnoj i istočnoj Evropi 1Foto: Predsednik Srbije/Tviter (arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim sekretarom i ministrom javne bezbednosti Kine Džao Kedžijem, koji je istakao da je MUP Srbije najvažniji partner za saradnju Ministarstva javne bezbednosti Kine u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, poseta Džao predstavlja još jednu potvrdu da „čelično prijateljstvo“ i sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja jača u svim oblastima saradnje, pa tako i u domenu bezbednosti, što je od posebnog značaja u svetlu novih globalnih izazova.

Džao je rekao da Kina izuzetno ceni veliki doprinos Vučića razvoju bilateralnih odnosa i iskrenu podršku inicijativi „Pojas i put“, a Vučić je ponovio čvrstu podršku principima Novog puta svile. „Mislim da je to jedna od najvećih i najplodonosnijih inicijativa u istoriji.

Poštovanje koje Kina iskazuje svim zemljama i njihovom pravu na razvoj i samostalno odlučivanje, bez obzira na njihovu veličinu, zaslužuje podršku svih koji veruju u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti“, rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, ponovivši čvrstu podršku Srbije politici „jedne Kine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari