Mustafa: Deo sporazuma treba da budu sve pozicije vlasti 1Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa je danas izjavio da se oni zalažu da deo sporazuma o koaliciji sa pokretom Samoopredeljenje (PS) budu sve pozicije vlasti.

On je, na manifestaciji obeležavanja 30 godišnjice formiranja DSK, rekao da se zalažu za postizanje koalicionog sporazuma sa PS.

„Demokratski savez Kosova, odnosno naš tim i ja, nastojimo da postignemo sporazum sa pokretom Samoopredeljenje, kojim se Kosovu obezbeđuje stabilno četvorogodišnje upravljanje i ostvarivanje usklađenih ciljeva za programsko upravljanje između naša dva subjekta“, rekao je Mustafa a prenose prištinski mediji.

Lider DSK kaže da su svesni ideoloških razlika i političke kulture, kao i političke prošlosti, ali da poštujući volju građana za promene, pokušavaju da pronađu načine kojima mogu da obezbede zajedničko upravljanje.

Mustafa kaže da su zainteresovani za uključivanje svih pozicija u sporazum sa Samoopredeljenjem.

„Naš pristup, zajedno sa PS u vladi, je da delimo odgovornosti, da razmotrimo sve pozicije i odgovornosti sa kojima ćemo se suočiti u četvorogodišnjem mandatu“, rekao je on.

Mustafa je rekao da koaliciju žele da postignu bez pritiska.

Predsednik Kosova Hašim Tači je za 26. decembar zakazao konstitutivnu sednicu Skupštine Kosova čime bi trebalo da počne konstituisanje institucija Kosova proizašlih iz prevremenih parlamentarnih izbora 6. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari