Mustafa: Marićeve izjave suprotne Vladi 1Isa Mustafa Foto: wikipedia

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je danas da je ministra za lokalnu samoupravu Ljubomira Marića smenio zato što je davao izjave u suprotnosti sa činjenicom da je član Vlade Kosova.

Mustafa j za portal Ekonomia Online rekao da bi Marić odavno bio smenjen da je Albanac.

„Kažem javno danas, da je on bio neki albanski ministar, već odavno ne bi bio ministar“, rekao je Mustafa. „Ali pošto smo u situaciji u kojoj imamo volju i velikodušniji smo u pogledu prostora za integraciju srpske zajednice, s obzirom i na okolnosti u kojima se nalazimo, pokušao sam nekoliko puta da razgovaram sa njim i da mu skrenem pažnju da treba da poštuje kosovske zakone i Ustav“, dodao je Mustafa. Kako je naveo, Marić je sve vreme dok je bio u Vladi Kosova, davao izjave koje su u suprotnosti s njegovim položajem u vladi.

„Rekli smo mu da sve što ima da kaže to učini na sednici vlade, kao njen član, ali da ne može da radi na Kosovu i da ide u Beograd i daje izjave koje su u suprotnosti s državnim i pravnim subjektivitetom Kosova“, rekao je Mustafa. On je dodao da mu je drago što je i Srpska lista zaključila da Marić nije radio svoj posao kao ministar.

„Oni su zainteresovani da njihovi ministri rade da bi srpska zajednica profitirala“ rekao je Mustafa i dodao da je „uraрeno dobro rešenje sa novom ministarkom Mirjanom Jevtić?“. On je upozorio poslanike Srpske liste, koji se u svojim izvajama suprotstavljaju institucijama Kosova, da to neće dugo trpeti.

„Niko nema pravo da prima platu od drћave Kosovo, a da ne radi posao za šta dobija platu“, rekao je Mustafa.

Kao neprihvatljive Mustafa je ocenio izjave koje dolaze od beogradskih zvaničnika, koji otvoreno kažu da srpski ministri u Vladi Kosova odgovoraju Beogradu i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. On je dodao da oni treba da znaju da su predstavnici Kosova, a ne predstavnici Beograda.

 „Oni na ovaj način žele destabilizaciju i da ljude drže kao taoce. To nećemo dozvoliti“, zaključio je Mustafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari