Mustafa o Haradinaju: Ne može gubitnik da formira Vladu 1Foto: EPA

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je gubitnik izbora, ne može da bude premijer Kosova.

„Ne može gubitnik da bude pobednik i premijer Kosova“, rekao je Mustafa. On je ponovio da Demokratski savez Kosova nikada neće ući u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova Kadrija Veseljija, koja je bila u velikoj takozvanoj PAN koaliciji u kojoj su bili okupljeni svi pokreti i partije koje predvode bivše vođe OVK.

Mustafa kaže da će njegova partija preći u opoziciju ako koalicija koju predvodi ne dobije mandat da formira novu vladu.

Prema preliminarnim, nekompletnim podacima kosovske Centralne izborne komisije, koalicija okupljena oko Demokratskog saveza Kosova osvojila je 29 poslaničkih mesta.

PAN koalicija, koju predvode Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i partija NISMA Fatmira Ljimaja osvojila je 37 poslaničkih mesta, a radikalni albanski pokret „Samoopredeljenje“ 31 poslaničko mesto.

Za izglasavanje vlade potrebna je većina od 61 poslanika, što znači da nijedna o ove tri opcije ne može samostalno da formira vladu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari