Mustafa: Sporazum zavisi od Samoopredeljenja 1Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da je ta stranka posvećena postizanju sporazuma o vladajućoj koaliciji sa Pokretom Samoopredeljenje, ali i dodao da to zavisi pre svega od stranke koja je pobedila na izborima.

„Demokratski savez Kosova ima volju i posvećenost za postizanje koalicije na kojoj smo dugo radili. Završili smo vrlo važnu fazu rada na usklađivanju upravljačkog programa, u definisanju oblasti u kojima će upravljati koalicija DSK – Samoopredeljenje i manjinske stranke“, rekao je Mustafa, prenosi portal „Kosovo Onlajn“.

On je dodao da postoji nekoliko stvari za koje je, kao predsednik DSK, bio ubeđen da će biti rešene i dogovorene na prvom ili drugom sastanku, i da nije očekivao da će pregovori potrajati ovoliko dugo. Mustafa je poručio i da Samoopredeljenje treba dobro da razmotri poslednju ponudu DSK, jer je prema njegovim rečima, izbalansirana.

Takođe je istakao da neće biti više sastanaka sa Kurtijem ako Samoopredeljenje odbije ponudu.

Upitan da li postoji pritisak međunarodnih faktora da DSK i Samoopredeljenje formiraju vladu, Mustafa je ocenio da su međunarodni faktori zainteresovani da Kosovo formira novu vladu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari