Mustafa traži jedinstvo u procesu dijaloga sa Srbijom 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da je u procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom neophodno da se postigne jedinstvo političkog spektra Kosova.

Mustafa je na fejsbuku zatražio da se vodi računa da Srbija ne sazna za unutrašnje sukobe na Kosovu putem televizijskih rasprava.

„Politički procesi sa kojima se zemlja suočava zahtevaju saradnju i međusobno poverenje svih aktera. Dijalog sa Srbijom za međusobno priznavanje, bilo u Vašingtonu ili Briselu, biće značajniji i stabilniji, ako su stavovi u tom dijalogu stavovi vlasti i opozicije. Strategija dijaloga trebalo bi da bude pitanje koje formulišu premijer s koalicionim partnerima i opozicionim liderima“, napisao je Mustafa na fejsbuku.

On dodaje da bez obzira na razlog i potrebu za komunikacijom sa javnošću, „moramo biti oprezni da Srbija ne sazna za našu strategiju kroz rasprave na televizijama o unutrašnjim sukobima, jer to u početku šteti položaju našeg premijera u dijalogu“.

Mustafa dodaje da je za upravljanje državom sa prioritetima, borbom protiv pandemije, ekonomski oporavak kao i dijalog za međusobno priznavanje potrebno institucionalno poštovanje Vlade, ali i unutar nje.

„DSK zahteva da vlada bude spremna da u bilo koje vreme izvrši promene za one koji ne razumeju redosled upravljanja i disciplinu upravljanja, koji prate lične ili stranačke programe ili za koje se procenjuje da troše javni novac bez ikakvih zasluga“, napisao je on.

Lider DSK ističe da su prilikom formiranja nove Vlade obećali da će biti efikasna u svom radu, da će se boriti protiv kriminala i korupcije, da će biti racionalna i odgovorna za javni novac.

„Nijedna druga tema ne može nas udaljiti od ove definicije“, zaključuje Mustafa.

Ova reakcija Mustafe dolazi nakon javnih nesporazuma između članica vladajuće koalicije o dijalogu sa Srbijom i izborom predsednika Kosova, u čemu je najglasnija Alijansa za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari