Na Kosovu prebrojani uslovni i glasovi osoba s posebnim potrebama, najviše za Samoopredeljenje 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Po prebrojavanju 24.804 uslovnih i 2.015 glasova osoba s posebnim potrebama, po zvaničnim rezultatima Centralne izborne komisije, Samoopredeljenje je dobilo najviše, 6.778 glasova.

Slede Demokratska stranka Kosova s 5.330 glasova, na trećem mestu je Demokratski savez Kosova sa 4.892 glasa, dok je koalicija Alijansa za buudćnost Kosova i Socijaldemokratska partija Kosova dobila 3.190 glasova. Na kraju je koalicija Socijaldemokratska inicijativa-Alijansa novo Kosovo i Partija pravde koja je dobila 1.401 glas.

Posle prebrojavanja ovih glasova i dalje vodi Samoopredeljenje, na drugom mestu je Demokratski savez Kosova i na trećem mestu je Demokratska partija Kosova.

Koalicija Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska partija Kosova je na četvrtom mestu , dok je, po dosadašnjim rezultatima, van parlamenta ostala koalicija Socijaldemokratska inicijativa, Alijanse novo Kosovo i Partija pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari