Na početku pitanja poslanika 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Poslanici Skupštine Srbije, uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine, počeli su redovno jesenje zasedanje koje može da traje najduže 90 dana. Na dnevnom redu ove sednice je dvanaest tačaka, a među njima su i izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više sporazuma.

Poslanici će razmatrati Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazum o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa. Parlamentarci bi trebalo da potvrde i Protokol o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi.

Među 12 tačaka dnevnog reda je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama. Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.
Prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja inače počela je poslaničkim pitranjima .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari