Koštunica bi sada morao rešiti problem kako saradnicima objasniti prepuštanje važnih ministarstava demokratama i, dodatno, uveriti svog „saborca“ Velju Ilića da mu ostaje dovoljno i posle oduzimanja Ministarstva saobraćaja. Upravo ovo mesto Koštunica bi možda mogao da iskoristi u cenkanjima oko Ministarstva unutrašnjih poslova.

Koštunica bi sada morao rešiti problem kako saradnicima objasniti prepuštanje važnih ministarstava demokratama i, dodatno, uveriti svog „saborca“ Velju Ilića da mu ostaje dovoljno i posle oduzimanja Ministarstva saobraćaja. Upravo ovo mesto Koštunica bi možda mogao da iskoristi u cenkanjima oko Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema saznanjima Danasa on je spreman to i da uradi.
U slučaju da Ilić ne prihvati ponudu, prema saznanjima Danasa, postoji i eventualni plan B. Tada bi manjinskoj vladi DS-DSS-G17 Plus podršku davao SPS, jer Dačić je za mnoge u DS prihvatljiviji od Ilića. S druge strane, iako kratkotrajni pregovori DSS sa SRS nisu uspeli, tema sastanka Gradskog odbora DSS u nedelju bila je mogućnost saradnje s radikalima, ali se od ove ideje najverovatnije odustalo. U opticaju je još jedna mogućnost – manjinska vlada predvođena Božidarom Đelićem. Da li bi je DSS podržavao i dokle i šta bi Tadićeva stranka dobila vlašću koja u svakom trenutku visi o koncu pitanja su na koja nema uverljivog odgovora. Ako nijedna od pomenutih mogućnosti ne bude prihvatljiva za 126 poslanika, građane Srbije čekaju novi izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari