Nada Kostić postala član POKS-a 1Nada Kostić

Pokretu obnove kraljevine Srbije, koji je deo vladajuće koalicije u Skupštini Srbije , danas je pristupila narodna poslanica Nada Kostić, koja je automatski postala i član Predsedništva POKS-a.

Kostićeva je u parlament ušla 26.aprila ,umesto poslanika Miloša Boškovića, sa liste Dosta je bilo koji je podneo ostavku.

Na prvoj konferenciji za novinare Kostićeva je rekla da neće pristupiti poslaničkom klubu DJB, jer je taj pokret napustila odmah posle izbora 2016. godine i da će rad u parlamentu nastaviti kao samostalni poislanik . Ona je tada navela da je već

dve godine članica Demokratske stranke , ali da zbog DJB ne bi bilo korektno da se priključi poslaničkom klubu demokrata .Na današnjoj konferenciji za novinare Kostićeva , međutim , nije spominjala Demokratsku stranku , već je samo napomenula da je osnivač Udruženja za demokratiju Davidović Grol i da je bila prvi ministar zdravlja u prelaznoj vladi posle 5.oktobra .Novopečena članica POKS-a pristupanje tom pokretu objasnila je izmedju ostalog i „praktično-tehničkim razlozima“, jer kao samostalna poslanica nema u parlamentu puno mogućnosti da govori i podnosi svoje predloge, čak ni da postavlja poslanička pitanja i podnosi amandmane.

To će po svemu sudeći najbolje moći da čini kao deo vladajuće koalicije. Ona je rekla i da se njena ubeđenja najviše poklapaju sa POKS-om i da je to Ustavna parlamentarna monarhija, dok je Žika Gojković , predsednik POKS-a ocenio da je ponosan i zadovoljan što je Kostićeva prešla u njegov pokret i što svakodnevno širom Srbije novi i kvalitetni ljudi prilaze POKS-u .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari