Sudije Opštinskog suda u Požarevcu su poslednjih nekoliko godina više izloženi pretnjama nego ranije, rekao je juče predsednik tog suda Vujoš Tošić. On je dodao da su u najvećoj meri pretnjama izložene izvršne sudije, „a otkako se govori o reizboru, uvećan je broj pretnji i u krivičnim postupcima“. Tošić je istakao i da kao predsenik suda ima obavezu da svaki slučaj prijavi policiji i da, nakon toga, pretnje uglavnom prestaju.

– Bilo je i ozbiljnijih situacija. Prošle godine sudija je dobila policijsko obezbeđenje van prostorija suda – naveo je Tošić i dodao da se sudije uznemiravaju slanjem SMS poruka, anonimnim telefonskim pozivima i pretnjama članovima porodice.

Izvršni sudija Opštinskog suda u Požarevcu Elizabeta Ranković rekla je da otkada je sudija pretnje dobija gotovo svakodnevno i da joj je nedavno jedan dužnik zapretio „da će joj presuditi sekira“.

– Ne pamtim dan kada se nije desilo da mi bude upućena pretnja, telefonom ili lično. Upućuju mi se verbalne pretnje, a posebno se pominju deca. Znaju da sam majka troje dece i ono što najviše može nekoga da uplaši jeste pominjanje života deteta – istakla je Rankovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari