Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su osam ljudi zbog zlopotrebe službenog položaja, davanja i primanja mita i drugih dela kojima su oštetili budžet Srbije za 25 miliona dinara, saopšteno je sinoć. U saopštenju se navodi da su uhapšeni savetnik u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Dragan Kokunešoski, bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga Radivoje Pirgić, načelnik Odeljenja za razvoj turizma u Ministarstvu ekonomije Ljubomir Jovanovići bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine Miloš Simić.

Takođe su uhapšeni direktor preduzeća Europen iz Beograda Branivoje Lazović, Savo Cvetojevićiz Ljubovije, direktor zemljoradničke zadruge Agro eko Etno selo Nikola Knežević i dirketor preduzeća Bg 23 Nebojša Antunović.

Uhapšeni su osumnjičeni da su od septembra 2006. do maja 2007. godine formirali zločinačko udruženje i da su primali i davali mito, protivzakonito posredovali i zloupotrebljavali službeni položaj čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 25 miliona dinara. Dodaje se da su uhapšeni iz Ministarstva trgovine, turizma i usluga, kao članovi Komisije za bodovanje prispelih zahteva u projektu „Podsticanje unapređenja kvaliteta ugostiteljskih ponuda“, suprotno važećoj Uredbi i raspisanom javnom konkursu, dodelili kreditna sredstva iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) pravnim licima iz preduzeća Europen, Bg 23 i Agro eko Etno selo.

Bivša vlast?

Dragan Kokunešoski, samostalni savetnik u Ministarstvu ekonomije, kao i Ljubomir Jovanović, načelnik Odeljenja za turizam u istom ministarstvu, radili su i u prethodnoj Vladi Srbije. Kokunešoski je bio načelnik finansija u Ministarstvu trgovine, dok Jovanovićnije promenio zanimanje jer je i ranije bio načelnik Odeljenja za turizam. Nadređeni ministar bio im je Bojan Dimitrijević, tada član SPO, sada SNS.

– Rečje o službenicima nekadašnjeg Ministarstva turizma, koje je vodio ministar Bojan Dimitrijević, koji ih je i doveo u ministarstvo. Posle prelaska sektora turizma u Ministarstvo ekonomije, ministar Dinkićje obojicu službenika smenio sa tadašnjih funkcija i prebacio na druge poslove. Ministarstvo ekonomije od početka bilo je uključeno u istragu protiv ovih lica i pružilo je svu potrebnu pomoćpoliciji – izjavio je Nikola Papak, savetnik za medije Mlađana Dinkića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari