Naprednjaci dva meseca protestuju u Šapcu "po istom receptu" 1Foto: Beta/Dragan Gojić/MO

Šabački naprednjaci protestuju već gotovo 50 dana po istom receptu.

Oko pedesetak članova i pristalica SNS, neki i iz drugih sredina, oko podneva krenu iz sedišta stranke do Gradske uprave u Jevremovoj ulici, a kasnije ulicama grada do Međuopštinskog arhiva gde su kancelarije gradskih funkcionera.

Sve to praćeno nesnosnom bukom, vuvuzelama i pištaljkama, a sve pod sloganom „Vučiću, oslobodi Šabac“. Okupljenima na protestu obraćaju se čelnici SNS kao i direktori javnih ustanova i preduzeća koje su pod ingerencijom republičke vlasti. Nedeljnik „Glas Podrinja“ više puta je pokušavao da stupi u kontakt sa čelnicima Povereništva SNS u Šapcu kako bi objavili tekst o protestima, ali bezuspešno.

Niko iz Povereništva nije udostojio odgovora redakciju novina koja već 75 godina izveštava o dešavanjima u Šapcu i Podrinju. Poslednji put redakcija se pismom obratila Povereništvu pre dve nedelje.

Ovi protesti započeli su dan uoči velikog opozicionog mitinga u Beogradu, 13. aprila, tako što su aktivisti upali u prostorije Gradske uprave u Istorijskom arhivu, gde su i prenoćili. Osnovni zahtev protestanata su ostavke gradske vlasti.

Takođe su i novinari TV Šabac pokušavali da dobiju izjave o protestima, ali su naišli na zid ćutanja. „Podrinske novine“ imaju otvoren poziv za čelnike SNS, ali da odgovaraju na novinarska pitanja a ne da govore šta oni smatraju da je važno.

O protestima izveštava TV „AS“, ali ovde SNS ima zakupljene termine i izveštava se i iz drugih opština gde su na čelu naprednjaci.

S druge strane na sednicama Gradske skupštine odbornici SNS se žale na medijski mrak u Šapcu. Sednice prenosi TV Šabac, a besomučni napadi SNS na gradsko rukovodstvo se i dalje nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari