Narodna stranka: Da se tragedija ne ponovi 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Naprednjačka vlast učinila je sve da Srbija izgubi Kosovo i Metohiju, koje je, za razliku od Krajine, državna teritorija Srbije, izjavila je potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić u Beogradu, tokom akcije „Jedan potpis menja sve“ i dodala da tragedija ne sme da se ponovi i neće se ponoviti.

Ona je upozorila da naprednjački režim zvecka oružjem uz pozivanje na mir, dodajući da se u atmosferi agresije crkvenim velikodostojnicima i opozicionarima crtaju mete na čelu, uz poziv bezbednosnim službama da se pozabave njima.

„Narodna stranka će mirnim i demokratskim metodama učiniti sve da spreči predaju Kosova i ubeđena sam da nećemo biti poraženi“, rekla je Rašković Ivić.

Predsednik Izvršnog odbora NS Vladimir Dobrosavljević upozorio je da bi zvanična politika prema Kosovu mogla da dovede do tragedije kakvu su Srbi doživeli u „Oluji“, avgusta 1995. godine.

On je istakao da Vučićev režim zarad opstanka na vlasti forsira rešavanje pitanja Kosova na način koji je direktno suprotstavljen fundamentalnim nacionalnim interesima.

Narodna stranka je pokrenula akciju „Jedan potpis menja sve“ u kojoj razotkriva konačno ishodište politike Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji, a to je članstvo Prištine u Ujedinjenim nacijama, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari