Narodna stranka: Neosnovani i tendenciozni napadi na Vučinića 1

Narodna stranka i Vladimir Vučinić sa gnušanjem odbacuju medijske navode iz današnjeg Blica, da je njen član predsedništva, advokat Vladimir Vučinić, „kadar Jul-a“, kao i insinuacije iz teksta da je „preletač“.

„Nikada nisam bio član Jul-a, niti na bilo koji način blizak toj partiji. Naprotiv, bio sam redovni učesnik demonstracija protiv vladajućeg režima devedesetih“, izjavio je Vučinić.

Kako se navodi u saopštenju, krivični postupak protiv Čedomira Jovanovića, koji se pominje u Blicu, vodio se po službenoj dužnosti, a tada nadležni sudija Vučinić izrekao je uslovnu osudu, kojom je bio zadovoljan i g-din Jovanović, jer se na nju nije ni žalio.

„U vezi „spornog“ kredita iz teksta Blica, potpuna je neistina da se radilo o kreditu za stan, već je u pitanju bila adaptacija porodične kuće, i to u višestruko nižoj protivvrednosti od objavljene. Vladimir Vučinić i danas otplaćuje taj kredit“, navodi se u saopštenju Narodne stranke. Podsećајu da su u to vreme osnivači danas vladajuće stranke dobijali nove stanove u vlasništvo.

„Narodna stranka se ponosi činjenicom da je Vladimir Vučinić njen član i istaknuti funkcioner. On je svojim radom u pravosuđu i stručnim integritetom postao sinonim za sudsku nezavisnost, kao i za odbranu dostojanstva sudske funkcije. Nakon dve decenije sudijskog staža, važio je među svojim kolegama za jednog od najboljih sudija, čije su presude redovno potvrđivane od strane viših sudskih instanci. Praktično je oteran sa funkcije predsednika Specijalnog suda za organizovani kriminal, jer je sudio po zakonu i nije hteo da trpi pritiske izvršne vlasti. Visoki savet sudstva je naknadno doneo odluku da je sudija Vučinić pravilno postupao“, ističu u saopštenu.

Dodaju da će Narodna stranka će, uprkos neistinama koje se plasiraju u medijima protiv njenih članova, nastaviti da bude najjači borac za nezavisno pravosuđe i najglasniji zagovornik stroge podele vlasti na izvršnu, sudsku i zakonodavnu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari