Narodna stranka Trstenik: Trstenička vlast da odgovara građanima 1Foto: Logo

Opština Trstenik danas je proglasila vanrednu situaciju usled ogromnih poplava, poplavljena su domaćinstva, a šteta načinjena na poljoprivrednim imanjima je ogromna i tek će se procenjivati.

Predsednik OO Narodne stranke Trstenik, Vladan Miodragović je izjavio da odbornici Narodne stranke već tri godine na sednicama lokalne skupštine traže izveštaj o izgradnji bedema na levoj obali Zapadne Morave, od Bogdanja do Velike Drenove, kao i izveštaj o regulaciji i čišćenju rečnih korita koja su u nadležnosti opštine Trstenik.

Na žalost, lokalna vlast na čelu sa presedsednikom Aleksandrom Ćirićem je svaki put odbila da takav izveštaj podnese jer osim praznih obećanja, laži i propagande ništa konkretno nisu preduzeli po pitanju prevencije od poplava.

Obećavali su građanima opštine Trstenik da će dolaskom SNS-a na vlast Trstenik dobiti veliku podršku od Republike što će doneti građanima dobrobit.

Takvo obećanje nikada nije ispunjeno, a to se vidi na primeru investicija države u prevenciju i odbranu od poplava, gde za tri godine ni dinar nije uložen u izgradnju bedema kao ni u uređenje kanalske mreže i čišćenju rečnih korita, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari