Narodna stranka: Vujović odlazi jer mu je vrh SNS nametao radnje preko volje 1Foto:N1

Povodom ostavke ministra finansija Dušana Vujovića, Narodna stranka, koja je pre više od dva meseca najavila njegov odlazak iz Vlade Srbije.

U Narodnoj stranci smatraju da to još jednom ukazuje javnosti da su pravi razlozi tog čina stavljanje Srbije na listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma i malverzacija njegovih saradnika, koje mu je vrh Srpske napredne stranke nametnuo protiv njegove volje.

Ukoliko Vujovića zameni Siniša Mali, biće to još jedan veliki poraz za srpsku ekonomiju, jer je reč o čoveku koji nema iskustvo neophodno za tako odgovornu funkciju, ali zato ima političku podršku Aleksandra Vučića i brojne afere, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je tokom prethodna dva meseca više puta najavljivao da će Vujović podneti ostavku, jer kao međunarodno priznati stručnjak za finansije nesporne biografije ne može da pređe preko poraznih rezultata za koje nije odgovoran i velikih zloupotreba koje su se odvijale bez njegovog znanja, saopšteno je.

Kako se saopštava međuvladina organizacija FATF, koju čine predstavnici 35 ekonomski najmoćnijih država sveta, uvrstila je krajem februara Srbiju na listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma, kao jedinu evropsku državu na toj listi, na kojoj je ukupno devet zemalja, poput Jemena, Iraka i Sirije.

Jeremić je 28. februara, pred beogradske izbore, rekao da je Vujović tada hteo da podnese ostavku ali mu to nije dozvolio vrh SNS-a, kao i da će odlazak Vujovića iz Vlade vlast pokušati da zamaskira predstavom o rekonstrukciji, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari