Nastavak dijaloga BG i PR 1. februara 1Foto: Olivier Hoslet / EPA

Visoka predstavnica za spoljne poslove EU Federika Mogerini pozvala je premijera Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Isu Mustafu u Brisel 1. februara na novu rundu dijaloga na visokom nivou, saopšteno je večeras iz Brisela.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj susret je nastavak razgovora održanih 24. januara na kojem su se obe strane usaglasile da ostave tenzije iza sebe, te da se fokusiraju na dijalog uz posredovanje Evropske unije.

„Visoka predstavnica EU Federika Mogerini raduje se nastavku razgovora o otvorenim pitanjima, te o fazama implementacije ranijih sporazuma koji trebaju unaprediti dijalog. Napredak ka evropskom putu odnosi se na obe zemlje, Srbiju i Kosovo, i uveliko zavisi od samog dijaloga“, ističe se u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu pre nekoliko dana, posle završetka nove runde razgovora na najvišem nivou između Beograda i Prištine, uz posredstvo visoke predstavnice EU Federike Mogerini, da je dogovoren nastavak dijaloga na najvišem nivou. sastanku su prisustvovali i predsednici Srbije i Kosova Tomislav Nikolić i Hašim Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari