Nastavljen bojkot naprednjačke Gradske skupštine Šapca 1Odbornici prodemokratske opc ije/Foto: Glas Podrinja

Hiitno zakazanu, drugu, sednicu Gradske skupštine odbornici liste Nebojše Zelenovića”Šabac je naš” i UDS ponovo su bojkotovali. Okupili su se ispred zgrade Osnovnog suda da na svojevrstan način iskažui protest na rad pravosudnih organa.

– Ništa nije urađeno po zakonu i mi za to imamo dokaze. I nismo sličajno pred zgradom suda, jer je to samo fasada. Niz ulicu je fasada tužilaštva, kao i policije. To su organi koji treba da zaštite ustavni poredak ove države, tako što će štiti pravo svakog građanina da slobodno glasa. U Šapcu se desilo nasilje, kako fizičko, tako i pravno. Ne znamo kakve se odluke donose, ali ono što znamo je da su sve inspekcije i zarobljene institucije sada u funkciji da utvrde kako je Šabac propao grad, a kako smo moj tim i ja ozbiljni kriminalci – rekao je Nebojša Zelenović i dodao da grad ne nikome ne duguje novac.

– Sve ono što je najavljeno pre nekoliko nedelja se sada i dešava, ta fanstastična istraga. Na raspolaganju sam da dam sve odgovore na sva pitanja. Znam da je u budžetu Grada kada se desila ta lažna Skupština ostalo 209 miliona dinara i da grad ne duguje nikom i da je na vreme izvršavao sve svoje obaveze.

Šef odborničke grupe liste „Šabac je naš“ u pretnodmom sazivu gradskog parlamenta, advokat Živojin Vuletić ističe da lokalni parlament nema legitimitet, zbog, kako navodi neregularnog izbornog procesa.

– Ne priznajemo rezultate lokalnih izbora u Šapcu, jer imamo materijalne dokaze da oni nisu bili ni fer, ni pošteni, i da ne odražavaju pravu volju građana Šapca. Dok nadležni državni organi ne budu odlučili o svim našim žalbama, prigovorima i krivičnim prijavama, mi nećemo prisustvovati sednicama – rekao je Živojin Vuletić.

Inače, prethodno su poništeni izbori od 21. juna na 27 biračkih mesta, od ukupno sto, a zatim su ponovljeni petog septembra.

I tada je Gradska izborna komisija poništila izbore na pet mesta, koji su održani trećeg oktobra.

Nakon toga funkcioneri SNS u pratnji nabildovanih momaka upadaju u prostorije gradske uprave i prekidaju sednicu GIK tražeći priznavanje izborne pobede.

Deset članova GIK podnosi ostavku jer im policija nije mogla garantovati ličnu bezbednost, a preostalih dest članova ne prihvata žalbe liste Nebojše Zelenovića i proglašava izbore završenim.

U svemu tome na žalbe ove liste nije se oglasio ni Upravni sud u Novom Sadu kao ni Ustavni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari