Ne žele "teror SNS" 1

Opozicioni odbornici grada Vršca bojkotovali su juče skupštinsko zasedanje, zbog kako su naveli „terora koji sprovodi Srpska napredna stranka nad institucijama države i njenim građanima“, saopštila je grupa opozicionih odbornika.

„Građani su sa protesta tražili da svi poslanici i odbornici napuste skupštine zbog suspendovanih demokratskih principa. Poštujući zahteve građana, mi odbornici Skupštine grada Vršca bojkotovaćemo ovu sednicu“, navodi se u ovom saopštenju.

Jučerašnji rad skupštine je bojkotovalo sedmoro odbornika: Tatjana Vešović (DS), Dragana Rakić (DS), Biljana Jeličić (DJB), Goran Nikolić (DJB), Zoran Tomić (Narodna stranka), Dragica Stanojlović (nezavisna odbornica) i Milica Živkov (SPS).

Početak skupštinskog zasedanja je kasnio 30 minuta, jer nije bilo potrebne većine za izglasavanje određenih tačaka dnevnog reda, a koje se tiču postupka prodaje d.o.o. Helvecije koja je u 100 odsto vlasništva grada Vršca. Reč je o prodaji dela imovine JKP „Drugi oktobar“ za koju nije bilo potrebne većine, pa je pred sam početak skupštinskog zasedanja Amandmanom menjana Odluka o osnivanju d.o.o. Helvecija kako bi se broj potrebnih glasova odbornika sa 30 smanjio na 23.

Odbornici koji su napustili sednicu zakazali su zajedničku konferenciju za medije za danas u 19.30 h u prostorijama Saveza za Srbiju u Vršcu, gde će detaljnije obrazložiti razloge svog napuštanja skupštinskog zasedanja i dati komentar na skupštinske odluke koje su danas izglasane od strane skupštinske većine, saopštila je grupa opozicionih odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari