Ne znam detalje, ne mogu da komentarišem 1

Pročitao sam o čemu je premijer govorio, ali ne znam detalje o tome i to ne mogu da komentarišem – odgovorio je Kajl Skat, ambasador SAD u Srbiji, na pitanje kako komentariše izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića o tome da je neko iz vrha srpske policije dostavljao važne podatke obaveštajnim službama i pojedinim ambasadorima.

Američki amdbasador je posetio Užice i razgovarao sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem i poslovodstvom Valjaonice bakra u Sevojnu, kojim uporavljaju američki prduzetnici.
O mogućnosti da američki privrednici investiraju u Užice i užički region, on je rekao da je veliki problem geografski položaj Užica i to što grad nema javnih površina za nove investicije.
– Ipak, najveći problem je loša saobraćajna infrastruktura, odnosno povezanost Užica sa drugim putevima, ali u toku je razvoj sistema infrastrukture u Srbiji i grade se autpoputevi. To je dobro i to će biti još povoljnije za investitore- rekao je Skat.
Užički gradonačelnik se zhavalio „američkom narodu, njihovom političkom rukovodstvu i USAID-u na velikoj pomoći Srbiji i Užicu za poslednjih 20 godina“, istakavši da je Užice, kroz razne programe donacija, dobilo oko tri miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari