"Nekadašnji Arkanov prijatelj pokušava da zastraši žene" 1Foto: BETAPHOTO/ LUKA FILIPOVIĆ (Arhiva)

Kada pomislim da ljude, posebno žene, ne može niko gore da uvredi, pojavi se Dragan Marković Palma. Njegova izjava kojom Mariniku Tepić šalje na most i preporučuje koju boju čizama da obuje, pokazuju odnos koji Marković i režim imaju prema ženama.

Jer nazivati žene prostitutkama, bez obzira na razlog takve tvrdnje, može samo čovek koji žene po navici tretira na takav način – kaže predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

– Primitivne uvrede iz repertoara nekadašnjeg Arkanovog najboljeg prijatelja jeftin su pokušaj da zastraše žene u Jagodini, ali i širom Srbije, koje više neće da ćute o „telefonu za druženje“ i drugim nenormalnim pojavama. Sama najava Marinike Tepić da će se baviti nasiljem nad ženama zaposlenim u javnom sektoru u Jagodini bila je dovoljna da se pokrene bestidna kampanja koju predvode opštinski funkcioneri i režimski mediji sa namerom da se zaštite oni koji žene tretiraju na način koji najbolje opisuje sam Palma u svojim bestidnim izjavama – naveo je Đilas.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da „žena u Jagodini koja bi da se zaposli u javnom sektoru dobija „telefon za druženje“ i od toga kako se „druži“ zavisi joj posao… u stanovima, zgradama koji samo tome služe“, nakon čega je Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine Jagodine, izneo niz uvredljivih komentara.

Ženska mreža Stranke slobode i pravde poručila je juče da pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović mora odmah da podnese ostavku ili da bude smenjena „zbog primitivnih uvreda“ na račun potpredsednice SSP Marinike Tepić, „ali i svih žena u Srbiji“, saopšteno je iz SSP.

Jovanović nije jedina koja učestvuje „u organizovanoj hajci koju predvode režimski tabloidi“ samo zato što je Tepić rekla da će se baviti problemom seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja žena u Jagodini, navodi SSP.

„Ti napadi su pravo lice ovog režima i sprovode se kako bi se žrtve seksualnog nasilja dodatno zastrašile i da bi se zaštitili lokalni moćnici, koji svoj položaj i moć zloupotrebljavaju da zlostavljaju naše majke sestre i ćerke“, istakla je Ženska mreža SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari