Građani se razišli posle protesta ispred Skupštine Srbije (FOTO) 1Protest ispred Skupštine Srbije Foto: B. Cvejić

Građani koji su u Beogradu protestovali ispred zgrade Narodne skupštine Srbije, razilaze se pošto su zviždanjem i povicima ispratili poslanike koji su bili na konstitutivnoj sednici novog skupštinskog saziva.

Okupljeni na protestu su skandirali „Ua!“ i „Izdaja!“ dok su poslanici, uz policijsko obezbeđenje, posle polaganja zakletve izlazili iz Skupštine pred kojom su metalne ograde.

Imali su transparente s natpisima „Ua, Vučićeve sluge“ i „Ua, lažni poslanici“.

Lider Pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović, sazvao je današnji protest s ciljem da se „blokiraju falsifikovani poslanici da konstituišu falisfikovanu skupštinu“.

Kako je javio reporter Danasa Bojan Cvejić, oko Doma narodne Skupštine danas se okupilo oko stotinak građana koji protestuju, a bilo je pojačano i prisustvo policije.

Učesnici protesta, u jednom trenutku su gađali zgradu jajima i paradajzom, kada su videli da poslanici izlaze iz nje, prenela je Beta.

Policija je nastojala da piše kaznu lideru Pokreta Dosta je bilo Saši Raduloviću, jer je zaustavljen saobraćaj ispred skupštine, skupom na koji je pozvao.

Međutim, od toga je odsutala kada su okupljeni potrčali ka ogradi ispred zgrade Skupštine.

Policija je odvela kroz Pionirski park jednog demonstranta koji je prethodno skandirao služeći se megafonom.

On je skandirao: „Vućiću Šiptaru, platićeš izdaju“ i „Ne damo Kosovo“.

Saša Radulović izjavio je jutros da ga je policija sprečila da prisustvuje protestu ispred Doma Narodne skupštine Srbije, ali je ipak stigao na taj skup.

On je, nedaleko od zgrade Skupštine, kod Trga Nikole Pašića, rekao novinarima da je današnji saziv Parlamenta „falsifikovan, kao i izbori“.

U zgradi Skupštine konstituisan je 12. saziv Skupštine Srbije

Za poslednjih 30 godina građani Srbije često su viđali ista lica u skupštinskim klupama, neki od njih su i sada kandidovani.

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da demokratija u Srbiji danas „umire“ sa formiranjem Skupštine Srbije, koju je ocenio kao „lažnu“ i „nenarodnu“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari