Prema rečima Prpe, Dimitrijevićevo delo predstavlja „precizan hronološki pregled biografije Đinđića, koji je imao avanturistički duh da predloži revolucionarnu promenu, kao i hrabrost da se suoči s ništavilom“.

Istoričar Momčilo Pavlović istakao je da je u knjizi sistematizovan veliki broj izvora i ocena, odnosno „autor nije dao svoj zaključak, već je pustio savremenike da govore o Đinđićevom životu i radu“.

Rade Radovanović, novinar Danasa, naveo je da je će svi koji pročitaju političku biografiju Zorana Đinđića biti u prilici da steknu sliku o životu „enciklopedijske, renesansne i revolucionarne ličnosti koja je prezirala strah kao kategoriju“.

Zoran Živković, lider Nove stranke, kazao je da smatra sebe „jednim od najprivilegovanijih ljudi u Srbiji, jer je bio Đinđićev saradnik gotovo svakodnevno desetak godina“.

Istoričar Bojan B. Dimitrijević naglasio je da je njegov osnovni motiv da napiše ovu knjigu bila želja da javnosti ponudi delo koje će predstavljati osnov za razumevanje „nosioca pozitivne energije u Srbiji, čijom smrću je ubijena ta energija“.