Nepravilnosti na četiri biračka mesta u Preševu 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Predsednik Opštinske izborne komisije Zećir Miftari rekao je danas FoNetu da će ta komisija u toku dana razmatrati nepravilnosti na četiri biračka mesta u toj opštini.

Po njegovim rečima, sem biračkog mesta broj 5, na kome je u nedelju prekinuto glasanje, na dva biračka mesta je utvrđeno da u kutijama ima viška listića, dok je na jednom biračkom mestu, u selu Buštranje, polomljena glasačka kutija.

Miftari je rekao da, prema nezvaničnim preliminarnim rezultatima sa biračkih mesta na kojima se ne ponavljaju izbori Alternativa za promene, na čijem je čelu Šćiptim Arifi, osvojila je 37 odsto od ukupnog broja izašlih glasača.

Demokratska partija Albanaca – Ragmi Mustafa, osvojila je 27 odsto, Demokratska unija Albanaca – Naser Aziri 2,2 odsto, Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca – Sami Saljihu, 9,2 odsto, Partija za demokratsko delovanje – Ardita Sinani 15 odsto.

Demokratska unija doline -Skender Destani osvojila je 2,2 odsto, Aleksandar Vučić – Za Srbiju jedinstveno 4,9 odsto i izborna lista Demokratska partija – Dželal Memeti 1,8 odsto.

U ovom trenutku srpska lista Aleksandar Vučić – Za Srbiju jedinstveno je peta stranka po procentu osvojenih glasova ali njima fali još dvadesetak glasova da bi ušli u Skupštinu opštine Preševo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari