Nikodijević: Smešno je reći da smo se uplašili protesta 1Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Siniša Mali još jednom se sakrio od građana i javnosti odloživši sednicu Skupštine grada Beograda zakazanu za sredu, 7. jun, zbog najavljenog protesta građana koji zahtevaju njegovu smenu i odgovornost i za rušenje u Savamali, ali i za brojne afere koje se vezuju za njega, saopštila je Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“.

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, kaže za Danas da će odložena sednica biti održana najduže za sedam dana. Upitan da li je sednica odložena zbog najavljenih protesta, Nikodijević je za naš list rekao da je „to smešno“.

– Nemam komentara drugih, osim da kažem da je to smešno i potpuno neracionalno tvrditi. Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ protestuje stalno, unazad već godinu dana, tako da to nije razlog za odlaganje sednice – rekao je Nikodijević za naš list.

On je u kratkom odgovoru rekao da je razlog za odlaganje sednice to što gradski arhitekta nije bio tu a trebalo je, kako kaže, nešto da završi u vezi sa potpisima građana koji imaju primedbe. Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ je podsetila da je nakon što je objavljeno da smena gradonačelnika nije na dnevnom redu sednice zakazane za sredu, 7. jun, pozvala građane na protestno okupljanje u vreme njenog početka, zahtevajući da Siniša Mali podnese ostavku odmah i bez kupovine vremena najavama povlačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari