Nikodijević (SPS): Ponašanje SZS na promociji knjige zaslužuje krivično gonjenje i osudu 1Foto: Sekretarijat za informisanje grada Beograda

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević osudio je danas nasilje koje je usledilo pre i nakon promocije knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i za to optužio pripadnike opozicionog Saveza za Srbiju (SZS).

„Posle bahatosti, uništavanja javne imovine i primitivnog ponašanja na ulicama glavnog grada, jurišnici okupljeni u SZS, ispoljili su sinoć i novu fazu ekstremizma svojstvenog samo ideološki ostrašćenim nasilnicima. Pozivajući na linč javnih ličnosti, izabranih predstavnika Grada Beograda, lideri SZS i njihovi sledbenici ispoljili su primitivno ponašanje koje po svim civilizovanim pravilima zaslužuje da bude krivično gonjeno i osuđeno“, naveo je Nikodijević u pisanoj izjavi.

On je ocenio da se SZS, koje je nazvao političkim gubitnicima, okreće nasilju i provokacijama jer nema podršku javnosti i želi da privuče pažnju na sebe.

„Nedostatak održivih ideja i programa, izostanak podrške birača i njihovo evidentno i nezaustavljivo klizanje u nasilje, samo će još više razotkriti pravo lice ovih avanturista i kvazi opozicionara“, dodao je Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari