Nikola Jelić: Požar je podmetnut iz političkih razloga 1Foto: Privatna arhiva

Automobil „pežo 208“ Nikole Jelića, predsednika SO Nova Varoš i do pre neki dan direktora lokalne poslovnice JP Srbijašume, izgoreo je ispred njegove porodične kuće u tom gradu.

U požaru, koji se dogodio u noći između utorka i srede, delimično je oštećen i službeni automobil „škoda oktavija“ tog preduzeća koje je on koristio. Jelić je rekao da se požar dogodio oko tri sata posle ponoći, da su su od eksplozija popucala stakla u u prizemlju kuće i da su vatrogasci brzo reagovali.

„Siguran sam u to da je požar podmetnut, verovatno iz političkih razloga i zbog toga što sam stekao neprijatelje kao direktor Srbijašuma za područje Prijepolja, Priboja i Nove Varoši, jer su mnogi pokušavali da vrše pritisak na mene za neke svoje poslove“, rekao je Jelić za Danas i istakao da „nikome ništa ne duguje i da je zabrinut za bezbednost svoje porodice“.

Na molbu da pojasni tvrdnje da je požar podmetnut, on je rekao da „o tome ne može da govori, da ne bi ometao istragu“.

Navodeći da nije prvi put da mu „prete i uništavaju imovinu“, on je naveo da je „neko, tokom protekle tri godine, od kada je postao predsednik SO kao član Nove Srbije, bušio gume na njegovom džipu i postavljao klinove ispod točkova“, te da su mu pretnje i uvrede upućivane telefonom“.

„Sve sam prijavljivao policiji, ali vinovnike nisu pronašli. Nadam se da će odgovorne za požar, za koji sam siguran da je podmetnut, vrlo brz otkriti“, rekao je za Danas Jelić, a potom pozadinu napada objasnio političkim previranjima u tom gradu.

„Bio sam član Nove Srbije kada sam postao predsednik Skupštine opštine. Međutim, tokom političkih previranja, kada je SNS smenila sa vlasti koaliciju koju je predvodila DS, istupio sam iz NS i ostao nezavisan kandidat. Podržao sam SNS, koja je na vlasti u koaliciji sa grupom građana i sa nas dvoje-troje nezavisnih odbornika. Čak sam o svom trošku finansirao odlazak 94 osobe na miting Aleksandra Vučića koji je nedavno održan u Beogradu“, kazao je za Danas Jelić i naveo da se „pismima obratio pojedinim državnim organima sa molbom da reaguju“.

„Ne osećam se bezbedno i za mene je najbolje da se, zbog moje petoro dece, iselim iz Srbije, jer je porodica vrednija od politike“, poručio je Jelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari