Nikolić: Dižemo vojsku zbog migranata 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Srbija neće dizati ograde, ali će zatvoriti granice za migrante tako što će podići vojsku, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić za Kurir posle najave da će naša zemlja morati da pooštri mere ukoliko zemlje Evropske unije ne budu prihvatale migrante.

Nemoguće je da Srbija postane nekakav azil, karantin, prihvatilište na neodređeno vreme za migrante. Mi nemamo mogućnosti, kapacitet, niti smo u to umešani, osim kao
zemlja koja je tranzitna, rekao je Nikolić.

On je dodao da je zvaničnicima u Briselu otvoreno rekao da „taj princip levka ili opeščanog sata, u kome ne izlazi ništa na drugu stranu“, Srbija ne može da izdrži.

To je moje staro mišljnje, nije ništa novo i nije menjano. Sprečićemo migrante kao one države koje nisu podigle ogradu, a obezbedile su granice, rekao je Nikolić i podsetio da je pre nekoiko meesci odobrio da vojska pomogne policiji u obezbeđivanju granica.

Sigurno nećemo dizati žicu, možemo da ih sprečimo, a da pritom nikome ne nanesemo bilo kakvu fizičku povredu, objasnio je predsednik Srbije.

On je napomenuo da situacija nije toliko alarmantna i da realizacija ove odluke zavisi od Vlade Srbije.

Vučić zna moje stavove, ja znam njegove i mislim da su istovetni, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je ocenio da se Srbija po ovom pitanju pokazala mnogo bolje nego članice EU i da ne veruje da snositi nekakve posledice, što, kako je rekao, misle i u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari