Lideri Srpske napredne stranke i Nove Srbije Tomislav Nikolić i Velimir Ilić, na skupu pred oko hiljadu ljudi u centru Beograda, uputili su poziv na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kao „jedinom rešenju protiv loše vlasti“. Skupu su prisustvovali i predstavnici Demokratske stranke Srbije, potpredsednik stranke Nenad Popović i poslanik Dragan Šormaz, ali se nisu obratili građanima.


Nikolić je rekao da su se pristalice ovih stranaka okupile na mestu gde je „naš brat Velimir Ilić napadnut 5. februara“, kako bi poručili da „niko nikoga danas u Srbiji ne sme da udari i ponižava“. Lider naprednjaka kritikovao je vlast povodom navoda da joj je svejedno koliko će opozicija prikupiti potpisa za raspisivanje vanrednih izbora. „Veoma smo blizu milion glasova. Najteže je sakupiti prvi milion. Posle će ići lako“, rekao je on i najavio nastavak akcije sve dok podrška ne bude toliko velika da „zapanji“ vlast.

Na pitanje novinara o mogućim predizbornim koalicijama, Velimir Ilić je rekao da će se o tome razgovarati, a da je u ovom trenutku najbitnije da se narod ujedini u zahtevu za raspisivanje izbora i da su tri stranke za sada čvrsto zajedno.

Upitan zašto skupu nije prisustvovao lider DSS Vojislav Koštunica, Nenad Popović je novinarima odgovorio da je Koštunica njega kao potpredsednika stranke odredio da bude prisutan. Popović je rekao da su izbori jedino rešenje za izlazak „iz duboke političke i ekonomske krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari