Nikolić: Iz RS nas nisu pitali za referendum 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas za Novosti da zvaničnici Republike Srpske (RS) nisu ništa pitali zvanični Beograd kad su donosili odluku o referendumu, ali da on ostaje potpuno privržen RS.

Vreme je izuzetno turbulentno u čitavom svetu, a naročito u našem regionu. Srbija se trudi da vešto balansira, obezbedi mir i stabilnost, poboljša ukupan imidž, stvori uslove za otvaranje novih radnih mesta i ekonomski boljitak, predočio je Nikolić.

Pritisci su izuzetno veliki, a pojedini političari u regionu pokušavaju da plasiraju nacionalizam u različitim formama radi sticanja političkih poena, naglasio je on.

Nikolić je objasnio da je narod sa ovih prostora još ranjiv i prijemčiv na takve političke mamce.

Činjenica je da veliki broj građana odlazi iz svojih matičnih zemalja, a prirodni priraštaj nas vodi ka tome da svih naroda ima drastično manje i da će ih i biti sve manje. Zato je perspektiva svih nas mir i saradnja, smatra Nikolić.

Nikolić ukazuje da samo ekonomski rast i neometana razmena dobara i usluga, razumevanje i poverenje, vode ka pozitivnom ishodu za sve.

Podele, svađe, pretnje, uvrede, nisu nešto što je imanentno srpskom narodu. To naravno ne znači da se bilo ko plaši. Naprotiv. Ali, kao narod istančane, pojedinačne inteligencije i hrabrosti, nikada u čitavoj istoriji nismo srljali, pa nećemo ni sada, zaključio je Nikolić u izjavi Novostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari