Nikolić: Preletačević je fenomen 1Tomislav Nikolić Foto: EPA/FEHIM DEMIR (arhiva)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas za Kurir da je predsednički kandidat Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, sociološki fenomen koji može da pomrsi konce svim kandidatima osim lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

„Pobednik ovih izbora će definitivno biti Aleksandar Vučić. Ostali koji sebe smatraju ozbiljnim političarima, treba da se zamisle ako na izborima dobiju manje glasova od Preletačevića“, smatra Nikolić.

Upitan da li Preletačević može da na izborima ugrozi Jankovića i Jeremića, i da li oni treba da ga se plaše, Nikolić je rekao da oni treba da se zamisle.

„Ne da se plaše, oni treba da se zamisle ukoliko osvoji isti ili sličan broj glasova.“

„Ako oni osvoje sedam-osam odsto, a Beli čak i četiri, neki od njih su u politici 30 godina, treba da se zamisle“, ocenio je Nikolić. Prema njegovim rečima, Preletačević je fenomen, zato ga komentariše.

On kaže da mu Preletačević nije simpatičan kao kandidat, „jer u ozbiljnim državama ne bi to mogao ni da bude, ali je okej za neki drugi nastup – tamo gde se plaća karta“.

„Prvo, mislim da je za njega neozbiljno glasati, ali mislim da će to ipak učiniti jedan procenat stanovništva kako bi pokazao svoj revolt prema politici uopšte“, zaključio je Nikolić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari