Foto:Medija centar

međutim u tom sljučaju očekivao da se vrati na funkciju predsednika Srpske napredne stranke i da mu se poveri mandat za sastav nove Vlade Na pitanje da li će se kandidovati za drugi mandat, Nikolić
je rekao da ta mogućnost postoji i da sve zavisi od njegovog odnosa sa Vučićem.

Mi smo imali različite vrste dogovora. Bio sam ubeđen da u vezi sa predsedničkim izborima sprovodimo isti plan, a onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali. Nedavno smo se sastali i Aleksandar mi je napisao na papiru na šta je spreman, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Vučić je otvoreno pisao da su zajedno postigli sve rezultate, da treba i dalje da nastave da rade zajedno i da je spreman da podrži i sprovede svaku njegovu političku inicijativu.

Ja sam onda njemu napisao šta ja mislim da je nastavak naše dalje saradnje i sad vam otvoreno kažem — to su bile samo dve varijante, naveo je.

Jedna je bila da se ja kandidujem za predsednika, a on da me podrži, a druga da se on kandiduje, a da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsednika SNS i da mi, kao predsedniku SNS, poveri mandat za sastav nove Vlade Srbije, rekao je Nikolić.

Dakle, ništa što ja nisam uradio za njega, istakao je predsednik Srbije.

Na pitanje gde je nastao problem i da li je od Vučića dobio odgovor da je to što traži nemoguće, ili neku drugu ponudu, Nikolić je odgovorio da njih dvojica od tada razgovaraju, ali da konkretan odgovor još nije dobio.

Izuzev nastavka petogodišnje kampanje protiv mene od pojedinih članova SNS i nastavka skoro jednogodišnje kampanje protiv mog kandidovanja i eventualnog izbora za predsednika Srbije, dodao je Nikolić.

On je napomenuo da je do dogovora moglo da dođe pre, a može da dođe i posle sednice Glavnog odbora SNS, ali pretpostavlja da je Vučić odlučio da se ne dogovore. Ako se ne dogovorimo, ja ću uvek da učinim i nešto na svoju štetu, ako je to u interesu Srbije, poručio je Nikolić.

Na pitanje da li to znači da će se povući ako ne bude dogovora, Nikolić nije precizno odgovorio. Ne znam šta znači povući se. Ali povući se iz SNS i iz želje da sa njom bilo šta uradim – to da, kazao je Nikolić.