Nikolić uručio odlikovanja ambasadorima 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Tomoslav Nikolić uručio je danas ordenje Srpske zastave drugog stepena ambasadorima Belorusije Vladimiru Čuševu, Rusije Aleksandru Čepurinu i Azerbejdžana Eldaru Hasanovu.

Nikolić ih je odlikovao „za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa“ između Srbije i zemalja koje predstavljaju.

Ambasadori su, na svečanosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, naveli da je to dirljiv trenutak za njih i istakli zasluge Nikolića u razvijanju odnosa Srbije i ovih država.

Orden je znak prijateljstva, saradnje i razumevanja između naše dve zemlje, rekao je Čušev, koji je podsetio da je Nikolić prilikom nedavne posete Belorusiji odlikovan odredenom Prijateljstva naroda.

Čušev je rekao da je sa predstavnicima Srbije radio na učvršćivanju i produbljavnju odnosa na trgovinsko- ekonomskom, humanitarnom, kulturnom, sportskom planu i u drugim oblastima.

Abasador Čepurin istakao je da je za njega od posebnog značaja da mu odlikovanje uručuje Nikolić, „koji je toliko dostojanstveno tokom pet godina bio na čelu države i toliko puno uradio za Srbiju, srpski narod i razvoj srpsko-ruskih odnosa“.

Čepurin je uručio Nikoliću ikonu Svetog Sergija Radonješkog za crkvu Svetog Dimitrija u Bajčetini, sa blagoslovom patrijarha moskovskog i sve Rusije Kilira, napominjući da je ovaj svetac simbol preporoda Rusije.

To je veoma važno za Srbiju i Rusiju u ova vremena, rekao je Čepurin, podsetivši da je ovaj ruski svetac veoma poznat u srpskom narodu.

Ambasador Hasanov je naglasio da se bratski, prijateljski i stateški, partnerski odnosi dve države razvijaju sveobuhvatno i dinamično u čemu, kaže, Nikolić ima ogromnu zaslugu.

Nikolić je uručio i Zlatnu medalju za revnosnu službu službeniku ministarstva spoljnih poslova Luki Radovanoviću. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari