Predsednik Opštinskog odbora DS Palilula u Nišu Milan Đurđević najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica koje je na sajtu Jutjub postavilo snimak sa sekvencom iz filma o kraju Hitlerovog života, sinhronizovanu tako da nacistički vođa „predstavlja“ demokratskog lidera kome je glavni problem omladinka tog odbora Slađana Zdravković, poznata javnosti po tome što je na nedavnom otvaranju izložbe „Sećanje na Zorana Đinđića“ neuspešno citirala izjavu ubijenog premijera, a potom pala.


U montiranoj animaciji Hitler najpre traži „Slađu i Dalibora (Damjanovića)“, takođe niškog omladinca koji se zbunio u citiranju Đinđića, kako bi sproveli izvesnu kampanju, a kada mu oficiri saopšte da je Slađana „pala i slomila nogu“ viče da je ona „njegova najbolja aktivistkinja“, brine „zašto je glupača morala da nosi štikle od 30 centimetara“ i zabranjuje oficirima da pod ubuduće peru „prontom“.

– Ovo je prevršilo svaku meru. Tim mladim ljudima se svašta dešava, sve postaje bolesno i mi ćemo morati da zaštitimo njihov integritet i integritet stranke – rekao je Đurđević novinarima.

Sekvencu iz filma o kraju Hitlerovog života u bunkeru nepoznati autori koristili su više puta za različite klipove sinhronizovane aktuelnim tekstovima vezanim za društveni i politički život u Srbiji, a na samom snimku je naznačeno da je reč o parodiji. Najnovija „Hitler parodija“ postavljena je nakon što je nekoliko snimaka o neuspelom pokušaju dvoje omladinaca OO DS Palilula da citiraju Đinđića na Jutjubu pogledalo više od milion ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari