"Ništa novo o sastavu vlade" 1Foto: Stefana Savić

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je da nema ništa novo da kaže o tom procesu i da će sastav njegovog kabineta biti poznat tri dana pred formiranje, do kada mora da dostavi predlog Skupštini Srbije.

Vladu će, kako je istakao u izjavi novinarima posle radnog ručka u Američkoj privrednoj komori, formirati Vladu „kad bude mogao“, a u skladu sa zakonskim rokovima.

I lider socijalista Ivica Dačić rekao je danas da nije još bilo drugog kruga razgovora o novoj vladi i da to zavisi od obaveza mandatara Aleksandra Vučića, a poznat je naš stav da je dobro da se nastavi saradnja, jer je to u interesu Srbije. Međutim, on je naveo i da Vučić u ovom periodu ima puno obaveza.

Dačić je nakon svečanosti na kojoj su izbegličkim porodicama uručeni ugovori o pomoći za kupovinu seoskih kuća izjavio da nema nikakvog odugovlačenja, već mandataru zbog obaveza treba više vremena nego što je prvobitno najavljeno da izabere najbolji sastav vlade. Dačić je rekao i pitanje da li će biti u novoj vladi nije za njega, već za Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari