Nova ambasadorka Danske predala je danas akreditivna pisma predsedniku Srbije 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Novoimenovana ambasadorka Danske Suzan Šajn predala je danas akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i prenela mu pozdrave danske kraljice Margarete Druge, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Uzvrativši pozdrave, Vučić je ambasadorki Šajn poželeo dobrodošlicu i uspeh njene diplomatske misije u Beogradu i rekao da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga dve zemlje.

Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije, konstatovao je on i zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji.

On je dodao da očekuje da će za novu Vladu Srbije jedan od prioriteta da budu reforme sa ciljem ubrzanja evropskog puta.

Vučić i Šajn su se saglasili da bi napredak Srbije ka EU, uz postojeće dobre ekonomske pokazatelje, doprineo većem interesovanju kompanija iz Danske da ulažu u Srbiji.

Šajn je rekla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište, naglasivši da one sve više sele proizvodnju sa dalekih tržišta u Evropu, a Srbija nudi odlične uslove za poslovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari