Nova Srbija podržava Šapića 1 Šapić, Ilić Foto: Stanislav Milojković/Fonet/Vlada Srbije

Nova Srbija podržava Aleksandra Šapića kao kandidata za gradonačelnika Beograda, a onima koji neće da glasaju za njega savetuje da daju glas Draganu Đilasu ili Demokratskoj stranci, izjavio je danas predsednik NS Velimir Ilić na redovnoj konferenciji za novinare.

Nova Srbija podržava Šapića bez ikakvog koalicionog sporazuma i bez mandata, jer smatramo da on po rezultatima na Novom Beogradu najviše može da doprinese Beogradu i da je ozbiljan političar, rekao je Ilić i dodao da NS ne učestvuje na izborima u Beogradu kao bilo čiji koalicioni partner.

Ilić je dodao da NS želi da pomogne Šapiću i da preko njega pomogne građanima Beograda da ostvare ono što žele.

Mi želimo da se Beograđani koncentrišu na tri najveće liste – koalicije oko Šapića, Dragana Đilasa i Demokratske stranke (DS) – jer je to način da se oslobode od naprednjačke vlasti, rekao je on.

Ilić je istakao da NS namerno nije htela da podrži Đilasa da mu ne bi smetali u kampanji zbog ranijih sukoba.

Na pitanje novinara TV Pink zašto je promenio mišljenje o Đilasu, o kome je ranije govorio loše, Ilić je objasnio da je Đilas bio njegov politički protivnik kada su te izjave date.

Ljudi koriguju svoja mišljenja i shvatanja, rekao je on.

Konferencija za novinare je prekinuta pošto je novinar TV Pinka više puta insistirao na odgovoru na isto pitanje i pokušao da pusti snimke Ilićevih izjava o Đilasu od pre nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari