Nova stranka: Najveći gubitnici v.d. statusa građani Srbije 1Foto: Logo

Nova stranka ocenila je danas, povodom upozorenja Međunarodnog monetarnog fonda na alarmantan broj direktora javnih preduzeća u Srbiji koji se suprotno zakonu i dalje nalaze u v.d. statusu, da je takva situacija pogubna po razvoj države i da su jedini gubitnici građani Srbije.

U saopštenju, Nova stranka navela je da je dokaz masovnosti tih slučajeva činjenica da u državnoj upravi Srbije ima 370 funkcionera koji se nalaze u statusu vršilaca dužnosti (v.d.), dok ih je računajući i pokrajinski nivo vlasti, u različitim nivoima odgovornosti više od 1.000.

„Isti slučaj je sa pozicijama direktora javnih preduzeća, koje Vučić, kao ‘capo di tutti capi’, ostavlja na klackalici, bez odluke da li će ili neće konačno biti postavljeni na tu funkciju“, dodali su iz Nove stranke.

Po oceni Nove stranke to je u suprotnosti sa Zakonom o javnim preduzećima, po kojem direktori u takvom statusu mogu da ostanu samo godinu dana, a kako se dodaje, radi se i o „svojevrsnom nastavku mafijanja aktuelnog režima kojem odgovara da se niko u zemlji ne oseća sigurnim“.

„Kao što, po uzoru na ‘omertu’ (zakletvu ćutanja), režim ćuti na sve sporne ugovore, afere i kriminal, tako mu, u nastavku mafijaškog manira, odgovara i da niko u zemlji ne zna do kraja na čemu je, verovatno dok se ne sazna da li su ‘njihovi’ ili ‘protiv njih'“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka navela je da su „jedini gubitnici ovakvog vodjenja Srbije njeni gradjani, koji iz dana u dan sve više osećaju posledice osmogodišnjeg naprednog urušavanja države“.

„Zato je dužnost i obaveza svih nas da se zajedničkim snagama, odlučno odupremo vladavini kriminala i korupcije i Srbiju vratimo na put kojim je krenula posle 5. oktobra 2000. godine“, navodi u saopštenju Nova stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari