Novaković: Andrej Vučić je stvarni gradonačelnik Novog Sada 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da je Miloš Vučević samo formalni gradonačelnik Novog Sada, a da je „stvarni gradonačelnik“ – brat predsednika Srbije Andrej Vučić.

U intervjuu za nedeljnik Vreme Novaković tvrdi da je Andrej Vučić, „pošto se posvađao oko podele kolača u Beogradu“, kao „utešnu koruptivnu nagradu dobio celu Vojvodinu“.

Novaković je naveo da, zajedno sa Andrejom Vučićem, svim ključnim novčanim tokovima u Novom Sadu i celoj Vojvodini, upravlja i kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović.

„Pored ovog koruptivnog dela, uloga Zvonka Veselinovića je i da disciplinuje novosadsku kriminalnu scenu i da tu istu kriminalni scenu funkcionalizuje i upregne u prikupljanje i obezbeđivanje kapilarnih glasova“, naveo je Novaković.

On je dodao da je ovakva uloga Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića „učinila da Novi Sad više ne liči na sebe“.

Novaković je u intervjuu za „Vreme“ izneo niz tvrdnji o navodnim koruptivnim radnjama u Novom Sadu, navodeći da do informacija dolazi preko „uzbunjivača iz Gradske kuće“.

On je naveo da firmu „Galens“, koja izvodi brojne graditeljske radove u Novom Sadu, „podržava lično Aleksandar Vučić“.

„Operativno sa tom firmom sarađuju i nameštaju poslove Andrej Vučić i Miloš Vučević, čineći krivično delo trgovina uticajem. Ne postoji doslovno ni jedna jedina lokacija koju je kupila kompanija ‘Galens’, a da posle toga naknadno nije menjan regulacioni plan i projekti u pogledu stepena izgrađenosti i spratnosti“, rekao je Novaković.

Novaković je u intervjuu oštro kritikovao i Ligu socijademokrata Vojvodine zbog koalicije sa Srpskom naprednom strankom na gradskom nivou u Novom Sadu, tvrdeći da je LSV „svoju tridesetogodišnju istoriju i sve za šta se borio“ – „bacio pod noge“.

On je utvrdio da je Vučić „kupio sve one koje je u opoziciji mogao da kupi“.

„Savez LSV – SNS nije komunalna koalicija, kako oni tvrde, nego komunalno prostituisanje“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari