Novaković (DS): Građani Subotice pobedili SNS bojkotom izbora 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Novaković je u pisanoj izjavi naveo da su Subotičani sadašnju vlast pobedili tako što su „masovno bojkotovali neregularno glasanje“ uprkos pritiscima, pretnjama, kupovini glasova i „svim ostalim mahinacijama o kojima DS ima saznanja“.

Na jučerašnjim izborima za savete mesnih zajednica u Subotici je glasalo jedva nešto više od 16 odsto birača, dodao je Novaković. Liste na njima imale su sve stranke vladajućeg bloka: Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez Vojvođanskih Mađara i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Ocenio je da jučerašnje glasanje za savete mesnih zajednica može biti „putokaz za to kako se odnositi prema izborima koje pod sadašnjim uslovima raspisuje i sprovodi vladajući režim“.

Novaković smatra da se bojkot izbora u Subotici pokazao kao „vrlo efikasno sredstvo borbe za oduzimanje legitimiteta režimu koji se održava na vlasti upravo izbornim mahinacijama i korupcijom“.

„Koliko je u sadašnjim uslovima besmisleno učešće na izborima, pokazuju i jučerašnji događaji u Begeču kod Novog Sada, gde je takođe biran savet mesne zajednice i gde su neki meštani za koje se znalo da neće glasati za listu SNS-a, čak i fizički bili sprečeni da uđu na glasačko mesto“, rekao je Novaković.