Novaković (DS): RTV pod naprednjacima izgubio gledaoce i šest miliona evra  1Nebojša Novaković Foto: www.ds.org.rs

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (PO DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković, izjavio je da je Radio televizija Vojvodine (RTV) u prethodne četiri godine poslovala sa gubitkom od čak šest miliona evra.

Reč je o gubitku koji je poslovodstvo te javne medijske ustanove priznalo u svojim zvaničnim finansijskim izveštajima. Istovremeno, gledanost javnog medijskog servisa je stalno opadala i sada je na istorijskom minimumu, sa udelom u gledanosti od svega 0,3 posto u prošlom mesecu.

„Javnosti dostupni podaci o gledanosti RTV-a, ako ih prevedemo na ovaj naš ‘običan’  jezik, pokazuju da tu televiziju praktično niko više me gleda. Krivicu za to snose glavni urednik informativnog programa na srpskom jeziku i ostali koji kreiraju program, dok je za gubitke odgovorno poslovodstvo. Svi oni su zauzeli sadašnje pozicije posle promene Pokrajinske vlade 2016. godine, kada su Srpska napredna stranka i njene pristalice ‘blickrig’ metodom preuzele javni medijski servis Vojvodine. Radio televizija Vojvodine je, nažalost, samo još jedan primer šta se dešava za javnim resursima kada ih se dočepaju  pripadnici i abonenti režima Aleksandra Vučića,“ naglasio je Novaković.

Demokrate u Vojvodini traže hitnu smenu poslovodstva i urednika Radio televizije Vojvodine, imenovanje stručnih i odgovornih ljudi na sva rukovodeća mesta u sistemu te javne medijske ustanove i racionalizaciju rashoda u cilju smanjenja gubitaka.

Vojvođanske demokrate se takođe zalažu i za reafirmaciju zahteva i predloga pokreta „Podrži RTV“ koji se pre pet godina suprotstavio otimanju pokrajinskog radija i televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari