Novaković (Narodna stranka): Šta traže načelnik BIA i osuđeni kriminalac u upravi FK Vojvodina 1Borislav Novaković Foto: N1

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je danas da je sprega vrha gradskih vlasti i organizovanog kriminala u Novom Sadu „potpuno neskrivena i očita“, zato što se u Upravnom odboru Fudbalskog kluba „Vojvodina“ nalaze i načelnik Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) za Novi Sad Nikola Vasiljević i nedavno uhapšeni vođa navijača Slobodan Milutinović Snajper.

„Poslednji je trenutak da se reaguje, u protivnom bismo uskoro mogli slušati novosadsku verziju igranja fudbala bez šutiranja lopte“, napisao je Novaković u otvorenom pismu koje je uputio direktoru BIA Bratislavu Gašiću.

Novaković je pitao da li postoji etički i profesionalni razlog zbog kog misli da je opravdano što u istom sportskom kolektivu sede „prvi čovek BIA za Novi Sad i jedan od vodećih kriminalaca“ i da li ovakvo stanje stvari doprinosi „strogoj profesionalnoj distanci koju BIA mora da ima prema bilo kom pripadniku kriminalnog miljea“.

„Obaveštenoj javnosti nije nepoznat lično dobar odnos, koji kroz svoju saradnju pokazuju Nikola Vasiljević i Slobodan Milutinović Snajper. To je sramotno i opasno ruganje pravu i pravdi“, ocenio je Novaković.

On je upitao Gašića, s obzirom na činjenicu da učešće u Upravnom odboru fudbalskog kluba podrazumeva obezbeđivanje i raspodelu finansijskih sredstava, da li je učešće činovnika bezbednosne zajednice u ovakvim upravljačkim telima korisno i pametno.

„BIA u tom procesu treba da predstavlja dobar, a ne kao sada, zbog nepromišljenog ponašanja novosadskog načelnika, loš primer“, napisao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari