Novaković: Novi Sad postao opasno mesto za život 1Borislav Novaković Foto: N1

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković ocenio je da je nekada miran Novi Sad, zbog svakodnevnih obračuna, postao mesto opasno za život i zatražio da Nebojša Stefanović ne bude više ministar policije i da se ovakvom stanju hitno stane na kraj.

Novaković je podsetio da je pre nepunih sedam dana ranjen dvadesetogodišnjak iz vatrenog oružja i to po danu, u blizini škole i vrtića, dok je juče još jedna osoba upucana u Futogu u popodnevnim časovima, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Građani Novog Sada ne žele da se naviknu na ovakav ambijent. Ovo nije Novi Sad, ovo je postalo leglo kriminala, korupcije i bezvlašća“, izjavio je Novaković.

Prema njegovoj proceni, zaštitna funkcija države trenutno izostaje, jer su kapaciteti policije usmereni na brojanje demonstranata, koji su mirnom šetnjom iskazali svoje nezadovoljstvo ovakvim stanjem u državi.

„Dok ministar policije prebrojava učesnike protesta, kriminal je u punom zamahu, a o bezbednosti građana niko ne vodi računa“, rekao je Novaković, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari