Novaković (NS) optužuje gradonačelnika Novog Sada za kriminal, SNS uzvraća kontraoptužbama 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković optužio je danas aktuelnog gradonačelnika Miloša Vučevića i njegovog savetnika Slobodana Milića Bocaru za kriminalne radnje, na šta je novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) uzvratio da je Novaković „dokazani kriminalac“.

Novaković je novinarima ispred zgrade tužilaštva rekao da je predao nove dokaze u vezi sa anonimnom krivičnom prijavom koja je protiv gradonačelnika Vučevića i saradnika podneta prošle godine.

Naveo je da je stručni tim napravio „pravnu genezu koja nedvosmisleno pokazuje“ da je Grad Novi Sad sklapao poslove s ljudima iz najbližeg okruženja Vučevića i time počinio krivična dela.

„Firme ‘Boban gradnja’, ‘Bio tim elektro’ i ‘Kapital lajt’ zapravo su pod direktnim ili indirektnim vlasništvom Slobodana Milića Bocare, savetnika gradonačelnika za privredu. Onog momenta kada je Vučević uplatio 273.000 evra na račun ‘Kapital lajt tima’, on je time uplatio novac svoj najbližem saradniku i počinio krivično delo“, naveo je Novaković.

Novaković je kazao da je cena koju je Grad platio toj firmi za 12 parcela za koje su iznete tvrdnje o zloupotrebama, 100 puta veća od rešenjem propisane cene poljoprivrednog zemljišta na tim lokacijama.

„Pozivam Miloša Vučevića i Slobodana Milića Bocaru da objasne javnosti zašto je bezvredno zemljište u Kaću plaćano po sto puta većoj ceni i ko je procenjivao zeljište“, rekao je on.

„Razlika između 0,27 evra, koliko je propisana cena i 31 evra, koliko je Grad plaćao je neverovatna“, naveo je Novaković i dodao da od eksproprijacije 2015. godine do danas na tim lokacijama „nije urađeno apsolutno ništa i zemljište još nije privedeno nameni“.

On je najavio da će nastaviti podnošenje dokumentacije u vezi sa navodnim kriminalnim radnjama vrha SNS-a u Novom Sadu sve dok tužilaštvo ne počne da radi svoj posao.

SNS je u saopštenju odbacio Novakovićeve tvrdnje kao „još jednu neuspelu cirkusku predstavz sa očajničkim ciljem preskakanja sniženog cenzusa od tri odsto na predstojećim izborima“.

„Novaković je po običaju izgovorio ogromnu količinu laži, svojstvenu njemu i njegovim političkim istomišljenicima. Optužbe dokazanog kriminalca koji je svojevremeno oštetio budžet Grada za četiri miliona evra, velika su čast za gradonačelnika i njegovog savetnika“, naveo je SNS u saopštenju.

SNS smatra da Novakoviću treba da građanima objasni „gde je nestao novac od izgradnje Bulevara Evrope i zašto nije izgrađen most koji je obećao Novosađanima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari