Novaković (NS): Slavski kum SNS-a zaradio 341 milion dinara od poslova sa javnim preduzećima 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Predsednik novosadskog odobra Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas gradsku vlast i Srpsku naprednu stranku (SNS) da su omogućili da član naprednjaka Marko Bosanac zvani Boske sklopi niz ugovora sa javnim preduzećima u tom gradu, zahvaljujući čemu su njegove firme proteklih godina zaradile 341 milion dinara.

Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada u periodu od 2000. do 2004. godine, rekao je na konferenciji za novinare da je Bosanac, kao „jedan od najbližih saradnika“ gradonačelnika Miloša Vučevića, dobio „unosne poslove preko fingiranih tendera“.

On je za Bosanca rekao da je „slavski kum“ novosadskog SNS-a i pokazao fotografije sa obeležavanja stranačke slave.

Prema njegovim rečima, Bosanac poslove dobija preko firmi „Montop HRS“ iz Novog Sada, „Montop Pro“ iz Veternika i „Montop Pro Technology“, koje su sklopile ugovore sa javnim komunalnim preduzećima Gradsko zelenilo, Lisje, Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Informatika, Gradsko saobraćajno preduzeće.

„Nesumnjivo je reč o trgovini uticajem, jer je nesumnjiv odnos prijateljstva i poverenja između gradonačelnika Vučevića i Bosanca. Izvori iz javnih komunalnih preduzeća mi govore da Bosanac uteruje strah u kosti direktorima, a i jasna je poruka direktorima kada se ovaj pojavi na slavi, u prvom redu sa gradonačelnikom“, kazao je Novaković.

On je pozvao nadležne istražne organe da ispitaju njegove navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari