Novaković (NS): Slavski kum SNS-a zaradio 341 milion dinara od poslova sa javnim preduzećima 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Predsednik novosadskog odobra Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas gradsku vlast i Srpsku naprednu stranku (SNS) da su omogućili da član naprednjaka Marko Bosanac zvani Boske sklopi niz ugovora sa javnim preduzećima u tom gradu, zahvaljujući čemu su njegove firme proteklih godina zaradile 341 milion dinara.

Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada u periodu od 2000. do 2004. godine, rekao je na konferenciji za novinare da je Bosanac, kao „jedan od najbližih saradnika“ gradonačelnika Miloša Vučevića, dobio „unosne poslove preko fingiranih tendera“.

On je za Bosanca rekao da je „slavski kum“ novosadskog SNS-a i pokazao fotografije sa obeležavanja stranačke slave.

Prema njegovim rečima, Bosanac poslove dobija preko firmi „Montop HRS“ iz Novog Sada, „Montop Pro“ iz Veternika i „Montop Pro Technology“, koje su sklopile ugovore sa javnim komunalnim preduzećima Gradsko zelenilo, Lisje, Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Informatika, Gradsko saobraćajno preduzeće.

„Nesumnjivo je reč o trgovini uticajem, jer je nesumnjiv odnos prijateljstva i poverenja između gradonačelnika Vučevića i Bosanca. Izvori iz javnih komunalnih preduzeća mi govore da Bosanac uteruje strah u kosti direktorima, a i jasna je poruka direktorima kada se ovaj pojavi na slavi, u prvom redu sa gradonačelnikom“, kazao je Novaković.

On je pozvao nadležne istražne organe da ispitaju njegove navode.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Novaković (NS): Slavski kum SNS-a zaradio 341 milion dinara od poslova sa javnim preduzećima”

  1. Za ovako nesto se u Nemackoj oduzima prtijska knjizica.Primeri su poslanici Bundestaga Nüsslein sa zaradom u svojoj firmi na zastitnim maskama od 600.000 € i Löbel sa 250.000 € jer se opravdano smatra da su trgovali politickim funkcijama koje im je poverio narod! Da li ova formulacija ulazi u glavu jednog Novakovica i da li mu je jasno da je ovo cista korupcija? A RJT (da li je potrebno celo ime kad se nece ukljuciti?)?

    • Da to su političke kazne a tek slede zakonske kazne. Kod nas ni jedna od tih ne postoji sem ako nisi u SNS a onda dobiješ duplu zatvorsku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.