Novaković (NS) : Vučević podelio novac 'partijskim medijima', nezavisni bez budžetske podrške 1Borislav Novaković Foto: N1

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke (NS) Borislav Novaković izjavio je danas da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podelio novac „partijskim medijima“, pa se „finansira propagandna mašina Srpske napredne stranke (SNS)“ umesto nezavisni mediji.

„Odlukom Vučevića od 29. 4. 2021, doneto je Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja za 2021. godinu. Ponovo je podelio sredstava po partijskom zadatku, mimo svih merila i javnog interesa. Uz male izuzetke, ne postoji ni jedan dinar, od ukupnog iznosa od 32,6 miliona koji je deljen objektivno i profesionalno“, rekao je Novaković, u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, „potpuno je šokantno da se ogromna sredstva usmeravaju prema medijima koji uopšte ne izveštavaju iz Novog Sada“, kao i da je reč o medijima, „koji se favorizuju ne samo u Novom Sadu nego i u drugim opštinama i gradovima sa teritorije AP Vojvodine, prilikom podele ‘medijskog kolača'“.

Pema njegovim rečima, to su, uz neznatna odstupanja, mediji koji čine propagandni aparat SNS-a.

„Postavlja se logično pitanje – zašto bi gradjani Novog Sada plaćali programe RTV Pančevo, kao jednog od vlasnika agencije Tanjug, a da pritom agencije Beta i FoNet, kao uzorne medijske kuće ostanu bez ikakve budžetske podrške?“, upitao je Novaković.

Takođe je upitao, „koji je interes Novog Sada da se ‘Adria media’ grupi Igora Žeželja, vlasnika portala i lista Kurir, dodele sredstava u visini od 900.000 dinara za tri projekta?“.

Zašto, naveo je Novaković, „portal Mondo koji nikad ne izveštava o relevantnim i važnim temama za gradjane Novog Sada dobija 2,4 miliona dinara?“.

„U suštini reč je o kriminalnom poslu, jer pomenuti mediji samo fiktivno pravdaju ta sredstva, budući da bi stvarno pravdanje podrazumevalo permanentne izveštaje, koji po pravilu izostaju“, naveo je Novaković.

On je istakao da je osnovni smisao da gradjani Novog Sada budu istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisani odlukom Vučevića „grubo i cinično izigran“.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Novaković (NS) : Vučević podelio novac ‘partijskim medijima’, nezavisni bez budžetske podrške”

 1. Nezavisni su nezavisni jer su nezavisni od budžetske podrške.
  Kao što ruka ruku mije, tako isto i podrška zahteva podršku;
  Jer se ne ujeda ruka koja te hrani, i jer se konj vezuje gde ti gazda kaže.

  Ostalo je foliranje i glumatanje.

  I zato bi „nezavisni“, da su iskreni i ozbiljni sa tim u vezi, zahtevali isto što i ja: zabranu budžetskih davanja bilo kojem mediju, da bi svi mediji postali nezavisni.

  Ja znam moje razloge, jer neću da me lažete, da folirate i spinujete za moje pare.

  A vama smeta samo što trenutno eto vi prolazite kroz sušni period, inače vam bazična korupcija tog sistema uopšte ne smeta kad se i vas namiri.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.