Novaković o "razgovoru" Vučevića s kajakašima: Gruba manipulacija i zloupotreba dece u političke svrhe 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Sastanak gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa članovima Kajakaškog kluba Liman i njegova izričita želja da čuje „mišljenje i najmlađih članova kluba“ kada je u pitanju uređenje priobalja, ostaće zabeležena kao gruba manipulacija i zloupotreba dece u političke svrhe, izjavio je tim povodom predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

On smatra da je ružno je i nedostojno da gradonačelnik u proces ubeđivanja i pridobijanja javnosti za koruptivni projekat „Novi Sad na vodi“ poziva organizacije i sportske kolektive, koji su korisnici budžeta grada Novog Sada.

„Organizacije koje egzistencijalno zavise od budžetskih sredstava i nemaju drugog izvora finansiranja nisu u prilici da pružaju otpor, jer rizikuju da bilo kakvim zameranjem ostanu bez jedinog pouzdanog načina finansiranja.

Namera gradonačelnika je sramotna i providna: perfidno uceniti i naterati sve budžetske korisnike da podrže ideju „Novi Sad na vodi“. Ili će podržati ili će ostati bez sredstava“, objašnjava Novaković.

On naglašava da bi bilo logično da, ako je gradonačelnik ušao u proces upoznavanja javnosti sa sadržajem ideje uređenja dunavske obale, trebalo je da prvo otvori stručnu raspravu i pozove arhitekte i urbaniste.

Umesto toga, gradska vlast već punih godinu dana, od stručne javnosti krije svaku informaciju o ovom projektu „kao zmija noge“, naveo je Novaković.

On je pozvao gradonačelnika Vučevića da u najkraćem roku predstavi Generalni urbanistički plan grada do 2030. godine i da se o uređenju dunavske obale na potezu Mornarica, Brodogradilište, Ribarsko ostrvo, Šodroš i Kamenička ada, otvori rasprava u kojoj će svoj stav iskazati i strukovna udruženja i građani Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari