Novaković: Rebalans budžeta Novog Sada ili - drži vodu dok majstori odu 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke (NS) za Novi Sad Borislav Novaković ocenio je danas da novi rebalans budžeta Grada Novog Sada „otkriva i razobličuje potpun gubitak finansijskog kompasa i odsustvo osnovnih parametara zanatski dobro osmisljenog i perspektivno stabilnog budžeta“.

„U sada već trećem mandatu Miloša Vučevića nije planirana nijedna jedina investicija koja bitno podiže kvalitet života u Novom Sadu. Ogromna sredstva se izdvajaju za subvencije javnim komunalnim preduzećima. Čak 2,9 milijardi će biti utrošeno da bi se pokrpile finansijske rupe koje prave nesposobni direktori preduzeća“, naveo je Novaković, u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je to „svaštarski budžet“ jer se „ulaže svuda pomalo, bez jasnog akcentovanja šta su prioriteti“.

Kako je istakao, „umesto da stabilizuju prihode i učine prihodovnu stranu što izdašnijom, gradonačelnik i njegova ekipa se razmeću neracionalnim trošenjem budžeta“.

Prema njegovim rečima, „Novi Sad postaje šampion kineskih investicija, od Fruškogorskog koridora do novog mosta na Dunavu, iz kineskih kredita, posao dobijaju kineske kompanije, a teret duga ostaje Srbiji“.

„Više je nego jasno, da zbog zanatski lošeg sameravanja prihodovne i rashodovne strane ovaj rebalans neće izdržati dugo. Verujem da nas novi rebalans očekuje na potezu septembar-oktobar ove godine. Dakle, ‘drži vodu dok majstori odu“, naveo je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari